De techniek achter de IkiPele pelletkachel

De IkiPele pelletkachel maakt gebruik van een bijzondere en zeldzame techniek om een efficiënte en rookvrije verwarmingsoplossing te bieden. Dankzij deze techniek kan de IkiPele pelletkachel een zeer hoog rendement behalen en tegelijkertijd cO2 neutraal zijn. Weten hoe dit kan? wij leggen het je uit!

Houtvergassing

De IkiPele pelletkachel maakt gebruik van een geavanceerde technologie genaamd houtvergassing, die zorgt voor een uiterst schone verbranding. Deze technologie houdt in dat de pelletkorrels in de branderkamer worden verhit tot een hoge temperatuur, waarbij de organische stoffen in de korrels worden afgebroken tot gasvormige brandstof. Dit gas wordt vervolgens verbrand met behulp van een secundaire luchtstroom, waardoor een uiterst efficiënte en schone verbranding ontstaat.

Door deze technologie worden de pelletkorrels in de IkiPele pelletkachel  volledig verbrand, waardoor er geen as en roet overblijft. 

Branderkamer Ikipele terraskachel
Zwarte brandende IkiPele terraskachel

Rookvrij

De branderkamer van de IkiPele pelletkachel is zodanig ontworpen om een uniek proces te creëren dat resulteert in een extreem hoog rendement en een zeer schone verbranding. Het ontwerp van de branderkamer en de vorm van de kachel zorgen ervoor dat het houtgas via de onderzijde van de branderkamer kan ontsnappen. Door de convectie in de kachel wordt dit houtgas omhoog geleid en vervolgens via de openingen aan de bovenzijde van de branderkamer weer toegevoegd aan de vlammen.

Dit unieke proces zorgt ervoor dat de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 aanzienlijk wordt verminderd. Dit maakt de IkiPele pelletkachel naast een heel sfeervol kacheltje voor buiten ook een heel duurzame en milieuvriendelijke keuze!

IkiPele terraskachel kopen

Beschikbaar in het:

  • Zwart

  • Rood 

  • Groen

Adres
Contact
Informatie
Betaalmethodes Perfect Pellet
Perfect Pellet logo

@2023 Perfect Pellet I Alle rechten voorbehouden

Winkelwagen
Scroll naar boven